מניפת תפוח אדמה מרשימה
Author: מערכת Paleo.co.il
זאת רשמית מנה לאירוח - נראית יפה ודורשת מעט מאוד עבודה. כשמגישים לשולחן את תפוחי האדמה היפים והמיוחדים האלה כל אחד רוצה ביס קטן עד שכל התבנית נגמרת. ניתן להכין את המתכון גם עם בטטות, אבל יש לקחת בחשבון זמני בישול שונים
מרכיבים
  • 6 תפוחי אדמה גדולים
  • ½ כוס שמן זית<
  • ½ כף מלח אטלנטי
  • פלפל גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 3 שיני שום כתושות
  • טימין ורוזמרין מיובשים
הוראות
  1. רוחצים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בסיר עם מים רותחים עד שהם מתרככים (בערך 10 דקות), בודקים בעזרת מזלג או סכין.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מניחים כל תפוח אדמה על קרש חיתוך ופורסים לפרוסות דקות, אך לא עד הסוף - משאירים כל פרוסה מחוברת בקצה.
  4. מערבבים את התיבול והשמן ביחד ומברישים כל תפוח אדמה. מקפידים להבריש את הפלחים בפנים גם כן.
  5. מעבירים לתבנית צלייה, מכסים בנייר אלומיניום ואופים 40 דקות.
  6. מסירים את נייר האלומיניום ואופים במשך 40 דקות נוספות עד להשחמה.
Recipe by Paleo.co.il at https://paleo.co.il/recipes/potato/