עוגיות הקוקוס של הגר פלדמן |
Author: הגר פלדמן
הן טעימות, פשוטות מאוד להכנה (מכילות 4 רכיבים בלבד) ומבוססות על מזון על. יש 2 גרסאות: גרסה לעצלנים וגרסה למשקיענים
- שליש כוס + כף (10 כפות) חמאת קוקוס, ביתית או קנוייה. ככל ששמים יותר חמאת קוקוס העוגייה יבשה ומתפוררת יותר, ככל ששמים פחות היא יותר לחה
- 1 חלבון ביצה
- סטיביה נוזלית לפי הטעם (אני שמתי שני מזלפים, בערך 40 טיפות) או 2 כפות מייפל / דבש למי שיכול.
- אופציונלי: שבבי שוקולד 85% ומעלה / שוקולד ללא סוכר
- לחמם תנור ל-160 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.
- לערבב את כל החומרים לבצק רך.
- להטיל כפיות מהתערובת על נייר האפייה.
- לאפות 10 דקות. לתת לעוגיות להתקרר.
- להחביא.
- גרסה מושקעת: אחרי שלבים 1-2 לעצב את הבצק הרך לכדורים (הרווחתם על הדרך טיפול בשמן קוקוס לידיים נעימות ורכות). אם משתמשים בשוקולד, חותכים אותו לחתיכות קטנות ונועצים 2-3 מהן בכל כדור (אפשר גם לערבב את השוקולד ישר לתוך הבצק, אבל אז העוגיות לא יהיו לבנות וצחורות). אופים כמו בגרסה השנייה.
- אפשר לאפות את העוגיות גם בחום קצת יותר גבוהה, אבל אז הן יוצאות שחומות ופחות יפות. לעומת זאת זה לא פוגע בטעם.
Recipe by Paleo.co.il at https://paleo.co.il/recipes/coconut-cookies/
3.5.3229