Author: מערכת Paleo.co.il
בלי הרבה עבודה ועם ריחות שיעוררו את התיאבון, הצלי הזה הוא מתכון מנצח
- נתח כתף (מספר 5)
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור
- פפריקה (מעושנת/ מתוקה) - למי שאינו ב-aip
- 2 עלי דפנה
- 5 ענפי רוזמרין
- 3 ענפי מרווה
- 5 ענפי טימין טרי/ יבש
- מים/ ציר
- מגוון ירקות חתוכים גס: בצל, גזר, סלרי, כרובית, בטטה, ארטישוק...
- מעסים את הנתח בשמן זית ומכסים מכל הכיוונים.
- מחממים סיר גדול וצורבים את הנתח מכל צדדיו עד לסגירה.
- מוציאים את הנתח ומשאירים את הנוזלים. מכניסים את הירקות לסיר, ומניחים מעל את נתח הכתף.
- מפזרים את התבלינים היבשים ועלי התבלין ומוסיפים מים/ ציר עד למחצית גובה הירקות.
- מרטיבים נייר אפייה, סוחטים היטב ומניחים מעל הבשר והירקות כך שיהיה כמה שיותר אטום.
- מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על 100 מעלות למשך כ-8 שעות.
- הבשר מוכן כאשר מזלג הננעץ בו עובר בקלות.
Recipe by Paleo.co.il at https://paleo.co.il/recipes/roast/
3.5.3229