גזר גמדי ביין וקינמון

גזר
גזר גמדי ביין וקינמון
מאת:: 
 
מנת ירקות בהשפעה צרפתית עם שילוב טעמים מתקתק
מרכיבים
  • 2 חבילות גזר גמדי קפוא
  • 3 בצלים גדולים
  • 2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לחצאים/ 1 קופסת שימורים גדולה של פטריות
  • 5 שיני שום פרוסות
  • חמאה/ גהי בנדיבות (לגרסה פרווה אפשר להשתמש בשמן זית)
  • 1 כוס יין לבן
  • עלי מרווה
  • קינמון טחון
  • מלח, פלפל
הוראות
  1. מבשלים את הגזר הגמדי במים רותחים למשך 5-10 דקות, עד לריכוך קל.
  2. בינתיים חותכים את הבצל לרצועות קצרות בעובי בינוני.
  3. מסננים את הגזר, מנגבים את הסיר ומחממים בו חמאה/ גהי בנדיבות.
  4. כשהשמן חם מטגנים את הבצל עד לשקיפות (כ-5 דקות) ומוסיפים את שיני השום.
  5. מוסיפים את הגזר וצורבים על אש גדולה לחריכה קלה.
  6. כשהגזר חרוך מעט מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב.
  7. אחרי שהפטריות התרככו מוסיפים את התיבול: יין, מרווה, קינמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  8. מביאים לרתיחה ומשאירים על אש קטנה לאידוי היין, עד שלא נותרים כמעט נוזלים.
הערות
- מומלץ להגיש חם, אבל גם הגרסה הקרה של התבשיל טעימה בדרכה.
- לשדרוג אפשר להוסיף אחרי אידוי היין נתחי חזה אווז פרוסים לרצועת דקות וקצרות.

 

תגובות

  Subscribe  
קבלת עדכונים על