עוף במנגולד וחומוס

עוף עם חומוס ומנגולד
עוף במנגולד וחומוס
מאת:: 
 
מעט עבודה והרבה טעם: בישול של 10 דקות והעמדה על האש לשעה מביאים לשולחן תבשיל בניחוחות מעוררי תיאבון
מרכיבים
  • 4 כרעיים מפורקות לשני חלקים
  • בצל<
  • 4 שיני שום
  • צרור עלי מנגולד
  • ½ צרור כוסברה
  • 1 כוס גרגירי חומוס (מבושל, קפוא, מונבט או מקופסה)
  • מעט מיץ לימון
  • כורכום
  • פלפל שחור
  • מלח
הוראות
  1. קוצצים ומאדים את הבצל עם השום היטב.
  2. מוסיפים את הכרעיים ומטגנים כ-10 דקות, עד שיקבלו קצת צבע.
  3. מוסיפים את המנגולד הקצוץ, את הכוסברה ואת החומוס. מוסיפים שפע פלפל שחור, כורכום, מלח, מכסים ומבשלים שעה.
  4. אפשר לסחוט פנימה לימון לפני הסוף כדי להוסיף טוויסט מעניין לטעם.
הערות
לגבי חומוס: יש הרבה חילוקי דעות בנוגע למקומן של קטניות בפליאו. הגישה שלנו היא שאפשר לאכול מזה מדי פעם גם בגרסה הלא מונבטת, אבל מי שרוצה להקפיד (או לחילופין יש לי בטן רגישה) עדיף שיאכל את החומוס מונבט.

 

2
תגובות

1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Subscribe  
קבלת עדכונים על
רחל

אין צורך בנוזלים?

דעאל

לא. המנגולד והבצל מוציאים הרבה נוזלים.