חזה עוף ביין אדום

חזה עוף ביין
חזה עוף ביין אדום
מאת:: 
 
ארוחה מפנקת בסיר אחד, עם טעמים משולבים מהיין והתיבול. תרצו לאכול מנה עוד לפני שיהיה מוכן בגלל הריחות שיתפזרו בכל הבית
מרכיבים
  • 1.5 ק"ג חזה עוף
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 3 בצלים חתוכים לרבעים
  • 6 גזרים קלופים וחתוכים לאורך
  • מלח אטלנטי ופלפל גרוס
  • ¼ כוס מים
  • 1 כוס יין אדום
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 3 ענפי תימין
  • 1-2 כפיות אורגנו יבש
  • ¼ כוס חומץ יין אדום
הוראות
  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה יחד בקערה.
  2. ממליחים כל חזה ומפזרים פלפל גרוס.
  3. מכניסים את חזות העוף למרינדה ומשרים 30 דקות לפחות (בקערת פלסטיק/ זכוכית, לא מתכת).
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  5. מפזרים את הבצלים, הבטטות והגזרים בתבנית צלייה גדולה ושופכים ¼ כוס מים מעליהם.
  6. מניחים את החזות המושרים על גבי הירקות ושופכים את יתרת המרינדה בתבנית.
  7. מכסים בנייר אלומיניום/ מכסה מתאים ואופים למשך 30 דקות.
  8. מסירים את נייר האלומיניום/ המכסה, הופכים את חזות העוף וצולים עוד 20-30 דקות.

 

תגובות

  Subscribe  
קבלת עדכונים על