עוגיות הקוקוס של הגר פלדמן

עוגיות קוקוס
עוגיות הקוקוס של הגר פלדמן
מאת:: 
 
הן טעימות, פשוטות מאוד להכנה (מכילות 4 רכיבים בלבד) ומבוססות על מזון על. יש 2 גרסאות: גרסה לעצלנים וגרסה למשקיענים
מרכיבים
  • שליש כוס + כף (10 כפות) חמאת קוקוס, ביתית או קנוייה. ככל ששמים יותר חמאת קוקוס העוגייה יבשה ומתפוררת יותר, ככל ששמים פחות היא יותר לחה
  • 1 חלבון ביצה
  • סטיביה נוזלית לפי הטעם (אני שמתי שני מזלפים, בערך 40 טיפות) או 2 כפות מייפל / דבש למי שיכול.
  • אופציונלי: שבבי שוקולד 85% ומעלה / שוקולד ללא סוכר
הוראות
  1. לחמם תנור ל-160 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.
  2. לערבב את כל החומרים לבצק רך.
  3. להטיל כפיות מהתערובת על נייר האפייה.
  4. לאפות 10 דקות. לתת לעוגיות להתקרר.
  5. להחביא.
  6. גרסה מושקעת: אחרי שלבים 1-2  לעצב את הבצק הרך לכדורים (הרווחתם על הדרך טיפול בשמן קוקוס לידיים נעימות ורכות). אם משתמשים בשוקולד, חותכים אותו לחתיכות קטנות ונועצים 2-3 מהן בכל כדור (אפשר גם לערבב את השוקולד ישר לתוך הבצק, אבל אז העוגיות לא יהיו לבנות וצחורות). אופים כמו בגרסה השנייה.
  7. אפשר לאפות את העוגיות גם בחום קצת יותר גבוהה, אבל אז הן יוצאות שחומות ופחות יפות. לעומת זאת זה לא פוגע בטעם.

 

3
תגובות

2 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Subscribe  
קבלת עדכונים על
אירית

יש מרכיב שחסר במתכון. אולי קמח שקדים? המתכון כפי שכתוב אינו ישים. חמאת הקוקוס מומסת בתנור ומתפשטת על פני כל התבנית ללא מעצורים.

מיכל

חסר קוקוס טחון. אני מוסיפה 100 גרם קוקוס טחון לתערובת הזאת וזה יוצא נפלא
אפשר לשים ביצה שלמה במקום רק חלבון

Tal

היי לא הבנתי איך סטיביה נוזלית היא פליאו…..