צלי מפנק

צלי
צלי מפנק
מאת:: 
 
בלי הרבה עבודה ועם ריחות שיעוררו את התיאבון, הצלי הזה הוא מתכון מנצח
מרכיבים
  • נתח כתף (מספר 5)
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • פפריקה (מעושנת/ מתוקה) - למי שאינו ב-aip
  • 2 עלי דפנה
  • 5 ענפי רוזמרין
  • 3 ענפי מרווה
  • 5 ענפי טימין טרי/ יבש
  • מים/ ציר
  • מגוון ירקות חתוכים גס: בצל, גזר, סלרי, כרובית, בטטה, ארטישוק...
הוראות
  1. מעסים את הנתח בשמן זית ומכסים מכל הכיוונים.
  2. מחממים סיר גדול וצורבים את הנתח מכל צדדיו עד לסגירה.
  3. מוציאים את הנתח ומשאירים את הנוזלים. מכניסים את הירקות לסיר, ומניחים מעל את נתח הכתף.
  4. מפזרים את התבלינים היבשים ועלי התבלין ומוסיפים מים/ ציר עד למחצית גובה הירקות.
  5. מרטיבים נייר אפייה, סוחטים היטב ומניחים מעל הבשר והירקות כך שיהיה כמה שיותר אטום.
  6. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על 100 מעלות למשך כ-8 שעות.
  7. הבשר מוכן כאשר מזלג הננעץ בו עובר בקלות.

 

תגובות

היה הראשון להגיב על מאמר זה!

קבלת עדכונים על