רוסטביף חגיגי ללא מאמץ

רוסטביף

 

רוסטביף חגיגי ללא מאמץ
מאת:: 
 
רוסטביף קלאסי, בלי התחכמויות וריחות משגעים - יכול להתאים לארוחת חג, שבת או סתם ליום חול מפנק
מרכיבים
  • נתח סינטה
  • שמן זית בנדיבות
  • 12 שיני שום
  • פטרוזיליה קצוצה
  • כוסברה קצוצה
  • נענע קצוצה
  • טימין קצוץ
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
הוראות
  1. מחממים תנור ל-230 מעלות.
  2. בעזרת סכין חדה חותכים חריצים קטנים בנתח, ומכניסים את שיני השום השלמות.
  3. שופכים שמן זית על הנתח ומעסים היטב עם הידיים עד שכל הנתח מכוסה היטב.
  4. מפזרים מעל פטרוזיליה, כוסברה, נענע וטימין קצוצים, ואת המלח הגס והפלפל השחור הגרוס.
  5. קושרים בחוט על מנת שיחזיק בצלייה (לא חובה).
  6. מכניסים לתנור ל-15 דקות, על 230 מעלות.
  7. מנמיכים את החום ל-170 מעלות וצולים בין 25 דקות (לנתח קטן) ל-50 דקות (לנתח של 3 ק"ג).
  8. ניתן להיעזר במדחום בשר ולמדוד את הטמפ' בתוך הנתח: 60 מעלות לנתח במידת עשייה מדיום.
  9. כשהרוסטביף מוכן יש להוציא אותו ולחכות לפחות 15 דקות לפני שפורסים, כדי שהמיצים יספגו.

תגובות

  Subscribe  
קבלת עדכונים על