שקשוקה בכל צבעי הקשת

שקשוקה צבעונית
שקשוקה בכל צבעי הקשת
מאת:: 
 
השקשוקה הקלאסית, זו בה הביצים שוחות בבצל, שום, פלפל חריף ובעיקר בשפע עגבניות, הפכה זה מכבר לסימן היכר ישראלי בניכר. אבל מי אמר שאי אפשר גם אחרת? שקשוקה בצבעים, ריחות ומרקמים אחרים - וגם בטעם שונה לגמרי
מרכיבים
  • 1 בצל קצוץ גס
  • חצי ראש ברוקולי מפורק לפרחים
  • פלפל אדום חתוך לרצועות קצרות
  • שיני שום קצוצות לפי הטעם
  • ⅕ פלפל ירוק חריף (אופציונלי)
  • ½ קופסת חלב קוקוס
  • ¼ צרור כוסברה טרייה
  • 6 ביצים
  • שמן זית
  • פלפל שחור ומלח
  • אבקת קארי
הוראות
  1. מאדים את הבצל בשמן זית עד שנעשה שקוף.
  2. מוסיפים את הברוקולי ומאדים יחד עם השום והפלפל האדום לפחות רבע שעה, עד שמתרכך, אבל נותר פריך.
  3. מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.
  4. מוסיפים שש ביצים (זהירות - לא לשפוך את החלמון). מכסים וממתינים.
  5. כשהביצים מוכנות, מכבים את האש, בוזקים את הכוסברה, ממליחים ומפלפלים.
  6. אוכלים חם.

 

תגובות

היה הראשון להגיב על מאמר זה!

קבלת עדכונים על