קדירת אוסובוקו עם עצמות
Author: מערכת Paleo.co.il
קדירה קלה כל כך, עם כאלה טעמים עשירים, שלא תבינו למה אתם לא מכינים אותה כל יום
מרכיבים
  • 2-3 חתיכות אוסובוקו
  • כמה עצמות מח עצם
  • 2 בצלים
  • 2 בטטות
  • 6 שיני שום
  • 3 גזרים
  • 1 תפוח אדמה (אופיונלי)
  • שומר(אופציונלי)
  • מעט שמן זית
  • פלפל שחור בנדיבות וקצת מלח
הוראות
  1. שמים בתוך קדירת ברזל כבדה את כל המרכיבים (למעט השמן, התבלינים ועצמות המח)
  2. מעסים את הנתחים בשמן זית ומפזרים מעל מלח, פלפל שחור ואת העצמות. סוגרים היטב. מכניסים לתנור חם מאוד ל-20 דקות.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים עוד לפחות 4-6 שעות בחום של 110 מעלות. לא מערבבים - הבשר והירקות יפרישו נוזלים והכל יהיה טוב.
הערות
- ניתן להכין את הקדירה עם ירקות שונים ובסגנון יותר "איטלקי": עגבניות, סלק, כוסברה, שומר, בצל ובטטות
- אפשר להשתמש גם בחתיכות אסאדו עם עצם.
Recipe by Paleo.co.il at https://paleo.co.il/recipes/ossobuco/