Author: מערכת Paleo.co.il
תהליך שלם להכנת המבורגר - מטחינת הבשר ועד הצלייה - שיש לו טעם עשיר וערכים תזונתיים שאי אפשר להתחרות בהם. המפתח להמבורגר לב מוצלח הוא היחס בין השומן לשריר (רמז: הרבה שומן) - כך תעשו זאת
- 4 ק"ג לב בקר
- 800 גרם שומן
- שפע פלפל שחור
- כמון (למי שאינו ב-aip)
- נשאף שאחוז השומן בהמבורגר יהיה 20%-25%.
- אפשר לקנות אצל הקצב את בשר הלב טחון ואפשר לטחון בבית: מערבבים את השומן והלבבות ומכניסים למטחנת בשר. חושב לשים לב שכיוון שהלב שרירי מאוד, מומלץ לטחון פעמיים.
- מערבבים לבשר הטחון שפע פלפל שחור והמון כמון. אין צורך ביותר מכך.
- צרים המבורגרים - ניתן להכין כדורים קטנים ולשטח, אפשר להכניס לתוך רינג אפייה, לקרוץ עם כוס או להשתמש במכשיר ייעודי להכנת קציצות המבורגר.
- צולים על מחבת פסים לוהטת במשך 3-5 דקות לכל צד, בהתאם לעובי הקציצה, למידת עשייה מדיום. הופכים פעם אחת.
- מקפיאים את היתר ומפשירים לפי הצורך במהירות בתנור או במחבת.
Recipe by Paleo.co.il at https://paleo.co.il/recipes/hamburger/
3.5.3229