המבורגר לב
Author: מערכת Paleo.co.il
תהליך שלם להכנת המבורגר - מטחינת הבשר ועד הצלייה - שיש לו טעם עשיר וערכים תזונתיים שאי אפשר להתחרות בהם. המפתח להמבורגר לב מוצלח הוא היחס בין השומן לשריר (רמז: הרבה שומן) - כך תעשו זאת
מרכיבים
  • 4 ק"ג לב בקר
  • 800 גרם שומן
  • שפע פלפל שחור
  • כמון (למי שאינו ב-aip)
הוראות
  1. נשאף שאחוז השומן בהמבורגר יהיה 20%-25%.
  2. אפשר לקנות אצל הקצב את בשר הלב טחון ואפשר לטחון בבית: מערבבים את השומן והלבבות ומכניסים למטחנת בשר. חושב לשים לב שכיוון שהלב שרירי מאוד, מומלץ לטחון פעמיים.
  3. מערבבים לבשר הטחון שפע פלפל שחור והמון כמון. אין צורך ביותר מכך.
  4. צרים המבורגרים - ניתן להכין כדורים קטנים ולשטח, אפשר להכניס לתוך רינג אפייה, לקרוץ עם כוס או להשתמש במכשיר ייעודי להכנת קציצות המבורגר.
  5. צולים על מחבת פסים לוהטת במשך 3-5 דקות לכל צד, בהתאם לעובי הקציצה, למידת עשייה מדיום. הופכים פעם אחת.
  6. מקפיאים את היתר ומפשירים לפי הצורך במהירות בתנור או במחבת.
Recipe by Paleo.co.il at https://paleo.co.il/recipes/hamburger/