Author: מערכת Paleo.co.il
למרות השם המבלבל, אווזית הוא נתח בקר, ולא אווז, שאפשר להכין ממנו צלי עשיר. בתוספת סלק הנותן טוויסט מיוחד לצבע מתקבלת ארוחה חורפית טעימה ששווה את ההמתנה הארוכה
- 1.5 ק"ג אווזית
- 2 בצלים - חתוכים לרבעים
- 5 שיני שום לפחות
- 2 שומרים - חתוכים לרבעים
- 3 גזרים - חתוכים גס
- 1 סלק גדול - חתוך גס<
- 1 כוס יין אדום (אפשר גם יותר)
- טימין טרי (אפשר גם יבש)
- פלפל שחור גרוס ומלח גס
- זרעי חרדל (או חרדל)
- בקדירת ברזל כבדה מעסים את הבשר בשמן זית, חרדל, טימין, מלח ופלפל.
- מקפיצים קלות את הירקות עד חריכה במשך כמה דקות. חוזרים על הפעולה עם הנתח.
- מכניסים את האווזית ויתר המצרכים לקדירה למשך 20 דקות לתנור חם מאוד.
- מנמיכים את החום ל-170 מעלות ומבשלים עוד שעה וחצי.
בשר האווזית טעים לא פחות גם כשהוא קר, ממש בהוצאתו מהמקרר למחרת. הוא נפרס בקלות וטעים מאוד.
Recipe by Paleo.co.il at https://paleo.co.il/recipes/avazit/
3.5.3229