אסאדו - גרסה קצת אחרת
Author: דעאל שלו, "מר קדמוני"
העצמות מתפרקות מהנתח מעצמן, הפרוסות נוטפות שומן ומלאות טעם, והירקות יוצאים מעדן של ממש
מרכיבים
  • 2.5 ק"ג נתח טרי, יפה ומבריק של שפונדרה (אסאדו)
  • 1.5 כוסות בירה (ללא גלוטן)
  • ענף רוזמרין טרי
  • 5-6 שיני שום
  • 1 כף דבש
  • פלפל שחור גרוס
  • כף חרדל דיז'ון
  • ירקות שורש חתוכים גס וקלופים: גזרים, תפוחי אדמה, בצל, קצת סלרי
הוראות
  1. משרים את הנתח למשך הלילה בתערובת הבירה, הרוזמרין, השום, הדבש והחרדל. אפשר לאלתר גם כל השרייה אחרת.
  2. למחרת, מחממים מחבת גדולה ועמוקה (אפשר פויקה) ומטגנים על אש גבוהה את ירקות השורש למשך 5-10 דקות.
  3. אחרי שהירקות נצרבו קצת, מניחים מעל את הנתח ומוסיפים את הרוטב של המשרה ועוד קצת מים. מבשלים על הגז כמה דקות (לא חובה).
  4. מכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות ל-4 שעות לפחות. משגיחים שהתבשיל לא נשרף - מוסיפים מעט מים פנימה תוך כדי.
  5. כשהבשר מוכן הוא נפרד מהעצמות בקלות. חותכים לפרוסות עבות ומתענגים.
Recipe by Paleo.co.il at https://paleo.co.il/recipes/different-asado/