קישואים בתנור - הגרסה המשודרגת |
Author: מערכת Paleo.co.il
הרמה הבאה של האנטיפסטי: ירקות בתנור בציפוי ביצה המעניקה טעם נוסף לירקות
- 10 קישואים בגודל בינוני
- 2 ביצים
- לפחות חצי כוס שמן זית
- פפריקה (מעושנת/ מתוקה)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- פורסים את הקישואים לטבעות בעובי חצי ס"מ ומסדרים על תבנית אפייה גדולה, כך שלפחות מחצית כל פרוסה חשופה.
- שוברים לקערה נפרדת את הביצים, מוסיפים את שמן הזית והתבלינים וטורפים היטב.
- שופכים את התערובת על הקישואים ובעזרת "גב" כף או לקקן מורחים היטב את הקישואים, כך שיהיו מכוסים.
- מכניסים למדף העליון בתנור ואופים למשך כשעה, עד שהביצה הופכת לחומה והקישואים מתרככים.
שדרוגים:
- אם אין רגישות לסולניים, ניתן להכין כך גם חצילים.
- אפשר להמיר את התבלינים בתערובת "פילדלפיה", "טוסקנה", "מרקש" וכד'.
Recipe by Paleo.co.il at https://paleo.co.il/recipes/special-zuccini/
3.5.3229