מרק עוף קלאסי עם "אטריות" |
Author: מערכת Paleo.co.il
מרק מצוין לארוחות חג, לחורף או סתם לפינוק - עם טוייסט מיוחד
- 500 גר' כרעיים
- 500 גר' שוקי עוף
- 1 גרון הודו
- 4 גזרים קלופים, חתוכים גס
- שורש פטרוזיליה קלוף, חתוך גס
- 4 קישואים חתוכים גס
- 1 מגש דלעת, קלופה וחתוכה גס
- אופציונלי: תפו"א קלוף וחתוך גס
- צרור פטרוזיליה
- צרור שמיר
- תערובת חוויאג' למרק
- מים/ ציר
- להגשה: 4-5 ביצים (למי שאינו ב-aip)
- מכניסים לסיר גדול את הירקות, העופות והירקות העליים.
- ממלאים במים עד לשפת הסיר, ומשאירים 2-3 ס"מ מהקצה (את חלק מהמים אפשר להמיר בציר).
- מתבלים בתערובת החוויאג' ומערבבים בעדינות.
- מעמידים את הסיר על האש, מכסים ומביאים לרתיחה.
- לאחר שהמרק רתח, מקטינים את האש ומבשלים על אש קטנה למשך 60-90 דקות.
- תוך כדי הבישול, יש להקפיד לכפת את המרק מהלכלוך שיוצא מהעוף. אפשר להרתיח את העוף במים בנפרד לפני ההכנסה לסיר.
- לפני ההגשה מעבירים חלק מהמרק לסיר קטן, מביאים לרתיחה ושוברים פנימה ביצים חיות. מערבבים נמרצות עד שהביצים מתבשלות ונוצרים נטיפים מבושלים שמשדרגים את המרק.
Recipe by Paleo.co.il at https://paleo.co.il/recipes/chicken-soup/
3.5.3229