פיצה חציל
Author: מערכת Paleo.co.il
שילוב של מוסקה, לזניה ופיצה מביא פיצות קטנות על בסיס חצילים שקשה לעמוד בפניהן
מרכיבים
  • 3 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
  • מלח גס
  • שמן זית
  • 10 כפות רסק עגבניות
  • 5 שיני שום כתושות
  • 3 בצלים קצוצים
  • 6 ענפי בזיליקום
  • ¼ - ½ כוס מים רותחים
  • מלח, פלפל שחור
  • פפריקה (מעושנת/ מתוקה)
  • אורגנו יבש/ צ'ילי גרוס / תערובת טוסקנה
  • 200 גרם גבינה שמנה מגוררת (פרמז'ן, קשקבל, מוצרלה)
  • תוספות מעל: פרוסות זיתים, שיני שום פרוסות, פטריות חתוכות, רצועות בצל סגול
הוראות
  1. מניחים את פרוסות החצילים במסננת ומפזרים מלח גס. משאירים את החצילים לעמוד עם המלח למשך כ-30 דקות, עד שהם מגירים נוזלים. שוטפים אותם היטב מהמלח, מבלי לסחוט.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים סיר קטן עם שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל הופך לשקוף ומוסיפים את השום הכתוש. מבשלים למשך 2-3 דקות.
  3. מערבבים את המים הרותחים עם רסק העגבניות ושופכים לסיר. מערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הבזיליקום, הפפריקה, המלח והפלפל השחור ומערבבים טוב. מבשלים על אש קטנה למשך 5 דקות, עד שהרוטב סמיך.
  5. מסדרים את פרוסות החצילים בתבנית ושופכים על כל פרוסה מרוטב העגבניות.
  6. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 40 דקות, עד שהחצילים רכים.
  7. מוציאים מהתנור ומפזרים גבינה מגוררת על כל פרוסה בנדיבות ומניחים תוספות מעל.
  8. אופים למשך 10 דקות נוספות, עד שהגבינה נוזלית.
  9. בהגשה מפזרים מעל הפרוסות אורגנו יבש/ צ'ילי גרוס/ תערובת טוסקנה.
Recipe by Paleo.co.il at https://paleo.co.il/recipes/eggplant-pizza/