רוסטביף חגיגי ללא מאמץ
רוסטביף חגיגי ללא מאמץ
מאת:: מערכת Paleo.co.il
רוסטביף קלאסי, בלי התחכמויות וריחות משגעים - יכול להתאים לארוחת חג, שבת או סתם ליום חול מפנק
מרכיבים
- נתח סינטה
- שמן זית בנדיבות
- 12 שיני שום
- פטרוזיליה קצוצה
- כוסברה קצוצה
- נענע קצוצה
- טימין קצוץ
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
הוראות
- מחממים תנור ל-230 מעלות.
- בעזרת סכין חדה חותכים חריצים קטנים בנתח, ומכניסים את שיני השום השלמות.
- שופכים שמן זית על הנתח ומעסים היטב עם הידיים עד שכל הנתח מכוסה היטב.
- מפזרים מעל פטרוזיליה, כוסברה, נענע וטימין קצוצים, ואת המלח הגס והפלפל השחור הגרוס.
- קושרים בחוט על מנת שיחזיק בצלייה (לא חובה).
- מכניסים לתנור ל-15 דקות, על 230 מעלות.
- מנמיכים את החום ל-170 מעלות וצולים בין 25 דקות (לנתח קטן) ל-50 דקות (לנתח של 3 ק"ג).
- ניתן להיעזר במדחום בשר ולמדוד את הטמפ' בתוך הנתח: 60 מעלות לנתח במידת עשייה מדיום.
- כשהרוסטביף מוכן יש להוציא אותו ולחכות לפחות 15 דקות לפני שפורסים, כדי שהמיצים יספגו.
תגובות