מעדן הבטטות האפויות של ערן
מעדן הבטטות האפויות של ערן
מאת:: ערן דובדבני
בטטות מתקתקות עם בצל סגול וזעתר- שילוב טעמים מנצח!
מרכיבים
- 8 בטטות בינוניות
- בצל סגול בינוני חתוך לחצאי פרוסות דקות
- זעתר- תערובת, למרות שאפשר גם עלים טריים של אורגנו
- מלח גס
- סילאן (טבעי - בלי סוכר)
- 100 גרם חמאה
- שמן זית לשימון
הוראות
- לחמם תנור ל-200 מעלות.
- לקלף את הבטטות ולפרוס לפרוסות של 1 ס״מ עובי.
- לסדר בתבנית אפיה מרוחה בשמן זית.
- לפזר זעתר ומלח גס, לשפוך סילאן - כל אלה לפי הטעם.
- לפזר חצאי פרוסות דקיקות של בצל סגול. על הכל לפזר קוביות חמאה ולהכניס לאפיה עד שהבטטות רכות, כ-40 דקות.
הערות
מי שרוצה לקצר תהליכים - אפשר לרכך את הבטטות במיקרו בזמן שפורסים את הבצל וחותכים את החמאה.
תגובות