טלה ביין לבן
טלה ביין לבן
מאת:: מערכת Paleo.co.il
קדירה מצוינת לארוחות שישי בטעם הכי קרוב לאדמה
מרכיבים
- 2 ק"ג צוואר טלה טרי
- גבעולים של ראש סלרי (החלק הלבן)
- 3-4 גזרים
- 5 שיני שום
- צרור כוסברה
- 4 בצלים
- 3 פטריות פורטבלו גדולות
- יין לבן יבש
- חרדל דיז'ון ותבלינים
הוראות
- את חתיכות הצוואר "סוגרים" כמה דקות בשמן קוקוס על אש גבוהה בסיר ברזל כבד. מוציאים.
- קוצצים את הירקות גס ומאדים באותו הסיר כעשר דקות.
- מחזירים את נתחי הבשר ומארגנים סביב.
- מוסיפים חצי בקבוק יין לבן יבש, כף גדולה של חרדל דיז'ון, מלח, פלפל שחור, גרגירי חרדל (אם יש) ומביאים לרתיחה קלה.
- מוסיפים מעל את צרור הכוסברה.
- מחממים תנור ל-120 מעלות ומכניסים את הסיר לשעתיים של בילוי.
- בערב מוציאים, מחייכים ונותנים לאורחים להתעלף.
הערות
אפשר להמיר את הטלה בנתח שפונדרה. שימו לב שהטעם משתנה.
תגובות