קציצות בשר ברוטב עגבניות
קציצות בשר ברוטב עגבניות
מאת:: דעאל שלו, "מר קדמוני"
להיט גם בקרב הילדים. טוב חם וטוב קר וכחטיף (עדיף בהרבה מביסלי)
מרכיבים
- חצי ק"ג בשר טחון
- חצי ק"ג הודו אדום טחון
- ביצה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- בצל מגורר
- פלפל אדום
- מעט פלפל חריף
- 3 כפות זרעי פשתן טחונים (להשיג בחנויות טבע ולשמור בקירור)
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- שמן זית/ קוקוס לטיגון
- 2 בצלים קצוצים
- 4 שיני שום כתושות
- 6 עגבניות קצוצות
- עלי סלרי קצוצים גס
- חצי כוס מים
הוראות
- מכינים את הקציצות: בקערה גדולה או במיקסר מערבבים יחדיו את הבשר, ביצה, פטרוזיליה, בצל מגורר, פלפל אדום, זרעי הפשתן, פלפל שחור, פלפל חריף ומלח.
- לשים את התערובת.
- מחממים מחבת פסים עבה, משמנים ומטגנים את הקציצות.
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצלים הקצוצים, השום , עלי הסלרי והעגבניות. מוסיפים את המים, מתבלים ומאדים עד להסמכה.
- כשהרוטב מוכן, מכניסים את הקציצות ומבשלים יחד עם הרוטב במשך 5-10 דקות.
תגובות