כרובית שלמה מוקרמת בתנור
כרובית שלמה מוקרמת בתנור
מאת:: מערכת Paleo.co.il
הכרובית המוקרמת לא דורשת הרבה עבודה אבל היא משגעת אורחים ומשדרגת כל ארוחה
מרכיבים
- כרובית שלמה
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 50 גרם גבינה שמנה מגוררת
הוראות
- שוטפים היטב את הכרובית.
- מרתיחים מים בסיר שיכול להכיל את כל הכרובית ומניחים אותה כשהעלים כלפי מטה, והגבעול כלפי מעלה.
- מבשלים במשך 15-20 דקות, עד שהכרובית מתרככת - אבל לא יותר מדי.
- מוציאים מהסיר ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את הכרובית בשמן זית בנדיבות ומפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור. מוסיפים את הגבינה המגוררת כך שתכסה כמה שיותר מהכרובית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה, או עד שהכרובית מזהיבה מעט.
עם איזה גבינה למשל תציעו לי
שלום שרי, את יכולה להשתמש בכל גבינה שמנה שטעימה לך. אנחנו יכולים להמליץ על:
– פתיתי גבינה מגוררת (ישנן חברות שמציעות גבינות ללא צבעי מאכל וחומרים משמרים, כדאי לקרוא מרכיבים). נרצה שהגבינה תהיה שמנה, ולא דלת-שומן;
– פרמז’ן
– גאודה
– צ’דר
– אמנטל
– אדם
– גבינות עזים קשות (ייתנו טעם מעט אחר לכרובית), כמו פקורינו או קשקבל
– גורגונזולה (אם אין בעיה עם גבינות כחולות. זו גבינה חריפה שתשנה גם היא את הטעם של התוצאה הסופית)
בעיקרון, כל גבינה שמנה וקשה במעדנייה תתאים, רק לוודא שהיא ללא תוספת צבעי מאכל, חומרים משמרים, מייצבים וכד’.
בתיאבון!