גולש פרגית
גולש פרגית
מאת:: מערכת Paleo.co.il
לימי החורף הקרים: אופיר שחר, בעל הבלוג משק אוטרקי, מגיש גולש פרגית טעים, סמיך, עשיר ומחמם
מרכיבים
- ¼ כוס שמן זית
- 1 קילו פרגיות
- 4 פלפל אדום, חתוך גס
- 4 עגבניות, חתוכות גס
- 3 בצלים, חתוכים גס
- 4 גזרים, חתוכים לקוביות
- ½ כרוב, פרוס דק
- 4-6 שיני שום, פרוסות
- 1-2 צ׳ילי אדום, פרוס דק
- 2 כפות פפריקה
- 1 כף כוסברה טחונה
- 1 כפית כמון
- צרור כוסברה, קצוץ דק
- 4 כוסות ציר עוף
- מלח ופלפל
הוראות
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש גדולה ומטגנים טוב-טוב את הבצלים, הפלפלים והגזרים עד שהם שחומים מאוד.
- מוסיפים את השום והצ׳ילי, ומטגנים שתי דקות.
- מכניסים את התבלינים, מערבבים דקה ומוסיפים את העגבניות. מאדים כחמש דקות.
- מוסיפים את הפרגית, מערבבים ונותנים להתבשל כ-5 דקות.
- מכניסים את הכרוב, מבשלים 5 דקות נוספות ומוסיפים את הציר.
- מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש נמוכה.
- לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה ומערבבים היטב.
תגובות