וייסברטאן אסייתי
וייסברטאן אסייתי
מאת:: מערכת Paleo.co.il
תתכוננו למתכון שלא יישארו ממנו שאריות: נתח יפה של וייסברטאן בניחוח אסייתי - עטוף בפטריות, פלפל חריף וג'ינג'ר - שאי אפשר להישאר אדישים אליו
מרכיבים
- נתח וייסבראטן טרי ומבריק
- בצל גדול
- 5 שיני שום
- ½ צרור עלי סלרי
- ½ צרור כוסברה קצוצה
- קצת פלפל אדום חריף (למי שיאנו ב-aip)
- ½ ס"מ ג'ינג'ר טרי
- 2 פטריות פורטבלו
- 1 כוס מים / ציר
הוראות
- במחבת מחממים שומן בקר/ שמן זית/ שמן קוקוס ומטגנים את הבצל.
- מוסיפים את השום, ולאחר מכן את הפטריות והסלרי ומאדים יחד כ-20 דקות.
- מוסיפים את הכוסברה והפלפל החריף עם כוס מים/ ציר.
- מתבלים בפלפל שחור ומלח.
- חורצים את נתח הבקר לעומק, בסכין חדה, לכל אורכו. מורחים אותו מבחוץ ומבפנים בשמן זית וממלאים את הנתח במחצית מהתערובת. קושרים היטב בחוט קשירה.
- מורחים את יתר התערובת על הנתח מכל צדדיו ומכניסים בתבנית לתנור חם (220 מעלות) ל-15 דקות.
- לאחר רבע שעה, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 40 דקות. משתמשים במדחום בשר על מנת לוודא שהחום בפנים לא עולה על 70 מעלות.
- מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח לפחות רבעה שעה לפני הפריסה.
תגובות