וייסברטאן אסייתי

וייסברטאן
וייסברטאן אסייתי
מאת:: 
 
תתכוננו למתכון שלא יישארו ממנו שאריות: נתח יפה של וייסברטאן בניחוח אסייתי - עטוף בפטריות, פלפל חריף וג'ינג'ר - שאי אפשר להישאר אדישים אליו
מרכיבים
  • נתח וייסבראטן טרי ומבריק
  • בצל גדול
  • 5 שיני שום
  • ½ צרור עלי סלרי
  • ½ צרור כוסברה קצוצה
  • קצת פלפל אדום חריף (למי שיאנו ב-aip)
  • ½ ס"מ ג'ינג'ר טרי
  • 2 פטריות פורטבלו
  • 1 כוס מים / ציר
הוראות
  1. במחבת מחממים שומן בקר/ שמן זית/ שמן קוקוס ומטגנים את הבצל.
  2. מוסיפים את השום, ולאחר מכן את הפטריות והסלרי ומאדים יחד כ-20 דקות.
  3. מוסיפים את הכוסברה והפלפל החריף עם כוס מים/ ציר.
  4. מתבלים בפלפל שחור ומלח.
  5. חורצים את נתח הבקר לעומק, בסכין חדה, לכל אורכו. מורחים אותו מבחוץ ומבפנים בשמן זית וממלאים את הנתח במחצית מהתערובת. קושרים היטב בחוט קשירה.
  6. מורחים את יתר התערובת על הנתח מכל צדדיו ומכניסים בתבנית לתנור חם (220 מעלות) ל-15 דקות.
  7. לאחר רבע שעה, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 40 דקות. משתמשים במדחום בשר על מנת לוודא שהחום בפנים לא עולה על 70 מעלות.
  8. מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח לפחות רבעה שעה לפני הפריסה.

 

תגובות

  Subscribe  
קבלת עדכונים על