פאי פטריות ובצל ללא גבינות וללא קמחים

פשטידת פטריות
פאי פטריות ובצל ללא גבינות וללא קמחים
מאת:: 
 
פשטידה שמתאימה לכל ירק שתרצו (אבל הכי אוהבת פטריות ובצל) ונטולת גבינות
מרכיבים
  • 1 חבילת פטריות משומרות גדולה/ 3 סלסאות פטריות טריות
  • 4 בצלים קצוצים
  • 6 ביצים
  • שליש כוס קרם קוקוס (אופציונלי)
  • שמן קוקוס
  • מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה
  • עשבי תיבול טריים לקישוט
הוראות
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מחממים מחבת עם שמן קוקוס בנדיבות (זה השמן העיקרי שיהיה בפשטידה, במיוחד אם לא מוסיפים קרם קוקוס) ומטגנים את הבצלים עד להזהבה. בינתיים פורסם את הפטריות.
  3. כשהבצל זהוב מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהפטריות מתרככות לגמרי וכל הנוזלים יצאו מהן. זה חשוב למניעת פשטידה נוזלית מדי, שלא תעמוד.
  4. בקערה גדולה שוברים את הביצים, מוסיפים את קרם הקוקוס ומתבלים. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  5. מוסיפים את הבצל והפטריות המטוגנים לקערה ומערבבים.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית מתאימה ומפזרים מעל עוד פפריקה לשכבה אחידה, מקשטים בעשבי תיבול ומכניסים לתנור לשעה. חשוב לאפות טוב את הפשטידה, שכן בגלל שאין בה קמח היא צריכה להתייצב והנוזלים צריכים להתאדות.
  7. הפשטידה מוכנה כשהציפוי נוקשה והחלק הפנימי לא נוזלי. אפשר להיעזר בקיסם.
  8. בסיום האפייה, יש להשאיר את הפשטידה למשך 10-15 דקות נוספות בתנור כבוי. (טיפ: הפשטידה טובה גם למחרת!)

 

תגובות

  Subscribe  
קבלת עדכונים על