בטטות הבית
בטטות הבית
מאת:: מערכת Paleo.co.il
ההכנה המהירה, הריחות בבית והטעם הופכים את הבטטות האלה למאכל קבוע בארוחות שישי - שם הן נגמרות בתוך שניות. מביך לפעמים כמה זה פשוט וטעים
מרכיבים
- 5 בטטות
- 4 ענפי טימין
- פפריקה מתוקה
- שמן זית
- מלח ים אטלנטי
הוראות
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מקלפים את הבטטות וחותכים לטבעות דקות. ככל שהטבעות יהיו דקות יותר, כך הבטטות יהיו יותר קריספיות והאפייה תהיה קצרה יותר.
- בקערה גדולה מערבבים את שמן הבית עם הפפריקה המתוקה (אנחנו אוהבים לפנק בכמות הפפריקה), ומכניסים את הבטטות.
- מוודאים שאף טבעת בטטה לא נשארת יחפה מרוטב.
- משטחים את התערובת על תבנית עם נייר אפייה ומפזרים כמה שניתן. אם משתמשים בתניות קטנות, כדאי לפצל על פני כמה תבניות כדי שכל הבטטות ייחשפו במידה אחידה לחום.
- מפזרים מעל מלח ים אטלנטי ואת ענפי הטימין (אם משתמשים בטימין יבש, ולא בענפים, כדאי להכניסו לתערובת השמן והפפריקה).
- אופים 30 דקות, עד שהבטטות שחומות מעט.
תגובות