צלי אמא אווזית

צלי אווזית
צלי אמא אווזית
מאת:: 
 
למרות השם המבלבל, אווזית הוא נתח בקר, ולא אווז, שאפשר להכין ממנו צלי עשיר. בתוספת סלק הנותן טוויסט מיוחד לצבע מתקבלת ארוחה חורפית טעימה ששווה את ההמתנה הארוכה
מרכיבים
  • 1.5 ק"ג אווזית
  • 2 בצלים - חתוכים לרבעים
  • 5 שיני שום לפחות
  • 2 שומרים - חתוכים לרבעים
  • 3 גזרים - חתוכים גס
  • 1 סלק גדול - חתוך גס<
  • 1 כוס יין אדום (אפשר גם יותר)
  • טימין טרי (אפשר גם יבש)
  • פלפל שחור גרוס ומלח גס
  • זרעי חרדל (או חרדל)
הוראות
  1. בקדירת ברזל כבדה מעסים את הבשר בשמן זית, חרדל, טימין, מלח ופלפל.
  2. מקפיצים קלות את הירקות עד חריכה במשך כמה דקות. חוזרים על הפעולה עם הנתח.
  3. מכניסים את האווזית ויתר המצרכים לקדירה למשך 20 דקות לתנור חם מאוד.
  4. מנמיכים את החום ל-170 מעלות ומבשלים עוד שעה וחצי.
הערות
בשר האווזית טעים לא פחות גם כשהוא קר, ממש בהוצאתו מהמקרר למחרת. הוא נפרס בקלות וטעים מאוד.

 

תגובות

היה הראשון להגיב על מאמר זה!

  Subscribe  
קבלת עדכונים על