חזה עוף ביין אדום
חזה עוף ביין אדום
מאת:: מערכת Paleo.co.il
ארוחה מפנקת בסיר אחד, עם טעמים משולבים מהיין והתיבול. תרצו לאכול מנה עוד לפני שיהיה מוכן בגלל הריחות שיתפזרו בכל הבית
מרכיבים
- 1.5 ק"ג חזה עוף
- 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
- 3 בצלים חתוכים לרבעים
- 6 גזרים קלופים וחתוכים לאורך
- מלח אטלנטי ופלפל גרוס
- ¼ כוס מים
- 1 כוס יין אדום
- 4 כפות רסק עגבניות
- 3 ענפי תימין
- 1-2 כפיות אורגנו יבש
- ¼ כוס חומץ יין אדום
הוראות
- מערבבים את כל חומרי המרינדה יחד בקערה.
- ממליחים כל חזה ומפזרים פלפל גרוס.
- מכניסים את חזות העוף למרינדה ומשרים 30 דקות לפחות (בקערת פלסטיק/ זכוכית, לא מתכת).
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מפזרים את הבצלים, הבטטות והגזרים בתבנית צלייה גדולה ושופכים ¼ כוס מים מעליהם.
- מניחים את החזות המושרים על גבי הירקות ושופכים את יתרת המרינדה בתבנית.
- מכסים בנייר אלומיניום/ מכסה מתאים ואופים למשך 30 דקות.
- מסירים את נייר האלומיניום/ המכסה, הופכים את חזות העוף וצולים עוד 20-30 דקות.
תגובות