פיצה חציל
פיצה חציל
מאת:: מערכת Paleo.co.il
שילוב של מוסקה, לזניה ופיצה מביא פיצות קטנות על בסיס חצילים שקשה לעמוד בפניהן
מרכיבים
- 3 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
- מלח גס
- שמן זית
- 10 כפות רסק עגבניות
- 5 שיני שום כתושות
- 3 בצלים קצוצים
- 6 ענפי בזיליקום
- ¼ - ½ כוס מים רותחים
- מלח, פלפל שחור
- פפריקה (מעושנת/ מתוקה)
- אורגנו יבש/ צ'ילי גרוס / תערובת טוסקנה
- 200 גרם גבינה שמנה מגוררת (פרמז'ן, קשקבל, מוצרלה)
- תוספות מעל: פרוסות זיתים, שיני שום פרוסות, פטריות חתוכות, רצועות בצל סגול
הוראות
- מניחים את פרוסות החצילים במסננת ומפזרים מלח גס. משאירים את החצילים לעמוד עם המלח למשך כ-30 דקות, עד שהם מגירים נוזלים. שוטפים אותם היטב מהמלח, מבלי לסחוט.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים סיר קטן עם שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל הופך לשקוף ומוסיפים את השום הכתוש. מבשלים למשך 2-3 דקות.
- מערבבים את המים הרותחים עם רסק העגבניות ושופכים לסיר. מערבבים היטב.
- מוסיפים את הבזיליקום, הפפריקה, המלח והפלפל השחור ומערבבים טוב. מבשלים על אש קטנה למשך 5 דקות, עד שהרוטב סמיך.
- מסדרים את פרוסות החצילים בתבנית ושופכים על כל פרוסה מרוטב העגבניות.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 40 דקות, עד שהחצילים רכים.
- מוציאים מהתנור ומפזרים גבינה מגוררת על כל פרוסה בנדיבות ומניחים תוספות מעל.
- אופים למשך 10 דקות נוספות, עד שהגבינה נוזלית.
- בהגשה מפזרים מעל הפרוסות אורגנו יבש/ צ'ילי גרוס/ תערובת טוסקנה.
תגובות