מרק כתומים ותבלינים (AIP)
מרק כתומים ותבלינים (AIP)
מאת:: מערכת Paleo.co.il
מרק כתום עם טעמים עזים, המתאים גם לפרוטוקול האוטואימיוני
מרכיבים
- 3 בטטות קלופות, חתוכות גס
- 4 בצלים חתוכים לרבעים
- 2 מגשי דלעת, קלופה וחתוכה גס
- 5 גזרים קלופים, חתוכים גס
- 5 שיני שום פרוסות
- 5 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
- 2 כפיות אגוז מוסקט מגורר
- 2 כפיות ציפורן טחונה
- מלח גס
- אופציונלי: 1 כף קינמון טחון
- מים/ ציר
- אופציונלי: 500 מ"ל קרם קוקוס
הוראות
- מכניסים לסיר גדול את הירקות הכתומים, הבצל והשום. ממלאים במים/ ציר עד לכיסוי הירקות.
- מעמידים את הסיר על האש, מכסים ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהירקות רכים לגמרי.
- מורידים מהאש ובעזרת בלנדר יד טוחנים את המרק.
- מוסיפים את הג'ינג'ר והתבלינים היבשים, ומערבבים היטב. אם מעוניינים, אפשר להוסיף קרם קוקוס בשלב זה.
- מחזירים לאש ומבשלים למשך 5-10 דקות נוספות.
- להגשה: מחלקים לקעריות ומניחים עלים ירוקים (פטרוזיליה/ שמיר/ נענע) לקישוט.
אפשר להקפיא אותו?
שלום נינה, בהחלט ניתן להקפיא את המרק