פאי רועים עם בטטה

פאי רועים
פאי רועים עם בטטה
מאת:: 
 
ארוחת צהריים פשוטה ומשביעה. מתאים לאתגר
מרכיבים
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 ק"ג לב בקר טחון
  • 3 בצלים קצוצים
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 ענפי מרווה קצוצים גס
  • מלח, פלפל
  • אופציונלי: כוס יין אדום
  • אופציונלי: סלסלת פטריות, קצוצות
  • 5 בטטות קלופות, חתוכות גס
  • שמן זית (אופציונלי: גהי)
  • מעט מלח
הוראות
  1. מבשלים את הבטטות: בסיר גדול מניחים את קוביות הבטטות, ממלאים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים עד לריכוך.
  2. בינתיים מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף מעט. מוסיפים את השום, המרווה והתיבול ומבשלים 2 דקות.
  3. מכניסים את הפטריות, מערבבים ומבשלים עד שהפטריות מתרככות.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון והלב, מערבבים היטב ונותנים לתערובת להתבשל כ-3 דקות.
  5. מוסיפים את היין, מערבבים ונותנים לנוזלים להתאדות. מדי פעם מערבבים.
  6. כשהבטטות רכות, מסננים את הנוזלים וטוחנים בעזרת מועך ידני או בלנדר יד. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית (או הגהי) תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת נוזלית אך לא מדי. מוסיפים מעט מלח.
  7. מסדרים בתבנית את תערובת הבשר הטחון ומעליה את פירה הבטטה. חורצים עם מזלג פסים על הפירה, לקישוט. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד שהציפוי מזהיב, כ-40 דקות.

 

תגובות

היה הראשון להגיב על מאמר זה!

קבלת עדכונים על