תרד ובשר טחון בניחוחות הודו

תרד ובשר טחון
תרד (פאלאק) ובשר טחון בניחוחות הודו
מאת:: 
 
מנה משביעה עם טעמים עזים מהמזרח, שעושים חשק לנסוע למומביי
מרכיבים
  • 1 ק"ג בשר טחון (אפשר בשר בקר או עוף)
  • 800 גרם תרד טחון
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 8 שיני שום פרוסות
  • גהי או שמן קוקוס לטיגון
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כפית ציפורן שלמה
  • 2 כפיות בהרט
  • 2 כפיות אגוז מוסקט
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כף תערובת ראס אל חנות
  • 1 כף תערובת קארי
  • אופציונלי: ½ כוס חלב קוקוס
הוראות
  1. מחממים מחבת רחבה על אש בינונית-גדולה ומטגנים בשמן קוקוס או גהי את התבלינים קלות (להימנע מלשרוף אותם.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  3. מכניסים את שיני השום ומטגנים למשך 3-4 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב. מ
  5. בשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבשר נהיה אפור ואף משחים מעט.
  6. במקביל, מחממים סיר רחב (בלי מים ושמן) ומאדים בו את התרד הטחון. אם התרד קפוא, זה ייקח מעט יותר זמן. התרד מוכן כשהנוזלים התאדו לגמרי.
  7. מוסיפים את התרד לתערובת הבשר ומערבבים.
  8. אופציונלי: מוסיפים חצי כוס חלב קוקוס.
  9. טועמים, מתקנים תיבול ונותנים לתערובת להתבשל על אש בינונית למשך כ-10 דקות ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם, ומגישים.
  10. אפשר לאכול לצד אורז לבן או בפני עצמו.

 

2
תגובות

2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Subscribe  
קבלת עדכונים על
ella

אני מבולבלת. בצל ושום הם זה לא פודמפ…

יצא מעולה, תודה!