תרד ובשר טחון בניחוחות הודו
תרד (פאלאק) ובשר טחון בניחוחות הודו
מאת:: מערכת Paleo.co.il
מנה משביעה עם טעמים עזים מהמזרח, שעושים חשק לנסוע למומביי
מרכיבים
- 1 ק"ג בשר טחון (אפשר בשר בקר או עוף)
- 800 גרם תרד טחון
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 8 שיני שום פרוסות
- גהי או שמן קוקוס לטיגון
- 1 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1 כפית הל טחון
- 1 כפית ציפורן שלמה
- 2 כפיות בהרט
- 2 כפיות אגוז מוסקט
- 2 כפיות כמון
- 1 כף תערובת ראס אל חנות
- 1 כף תערובת קארי
- אופציונלי: ½ כוס חלב קוקוס
הוראות
- מחממים מחבת רחבה על אש בינונית-גדולה ומטגנים בשמן קוקוס או גהי את התבלינים קלות (להימנע מלשרוף אותם.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מכניסים את שיני השום ומטגנים למשך 3-4 דקות נוספות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב. מ
- בשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבשר נהיה אפור ואף משחים מעט.
- במקביל, מחממים סיר רחב (בלי מים ושמן) ומאדים בו את התרד הטחון. אם התרד קפוא, זה ייקח מעט יותר זמן. התרד מוכן כשהנוזלים התאדו לגמרי.
- מוסיפים את התרד לתערובת הבשר ומערבבים.
- אופציונלי: מוסיפים חצי כוס חלב קוקוס.
- טועמים, מתקנים תיבול ונותנים לתערובת להתבשל על אש בינונית למשך כ-10 דקות ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם, ומגישים.
- אפשר לאכול לצד אורז לבן או בפני עצמו.
אני מבולבלת. בצל ושום הם זה לא פודמפ…
יצא מעולה, תודה!