גזר גמדי ביין וקינמון
גזר גמדי ביין וקינמון
מאת:: מערכת Paleo.co.il
מנת ירקות בהשפעה צרפתית עם שילוב טעמים מתקתק
מרכיבים
- 2 חבילות גזר גמדי קפוא
- 3 בצלים גדולים
- 2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לחצאים/ 1 קופסת שימורים גדולה של פטריות
- 5 שיני שום פרוסות
- חמאה/ גהי בנדיבות (לגרסה פרווה אפשר להשתמש בשמן זית)
- 1 כוס יין לבן
- עלי מרווה
- קינמון טחון
- מלח, פלפל
הוראות
- מבשלים את הגזר הגמדי במים רותחים למשך 5-10 דקות, עד לריכוך קל.
- בינתיים חותכים את הבצל לרצועות קצרות בעובי בינוני.
- מסננים את הגזר, מנגבים את הסיר ומחממים בו חמאה/ גהי בנדיבות.
- כשהשמן חם מטגנים את הבצל עד לשקיפות (כ-5 דקות) ומוסיפים את שיני השום.
- מוסיפים את הגזר וצורבים על אש גדולה לחריכה קלה.
- כשהגזר חרוך מעט מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב.
- אחרי שהפטריות התרככו מוסיפים את התיבול: יין, מרווה, קינמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה ומשאירים על אש קטנה לאידוי היין, עד שלא נותרים כמעט נוזלים.
הערות
- מומלץ להגיש חם, אבל גם הגרסה הקרה של התבשיל טעימה בדרכה.
- לשדרוג אפשר להוסיף אחרי אידוי היין נתחי חזה אווז פרוסים לרצועת דקות וקצרות.
- לשדרוג אפשר להוסיף אחרי אידוי היין נתחי חזה אווז פרוסים לרצועת דקות וקצרות.
תגובות