אסאדו – גרסה קצת אחרת
אסאדו - גרסה קצת אחרת
מאת:: דעאל שלו, "מר קדמוני"
העצמות מתפרקות מהנתח מעצמן, הפרוסות נוטפות שומן ומלאות טעם, והירקות יוצאים מעדן של ממש
מרכיבים
- 2.5 ק"ג נתח טרי, יפה ומבריק של שפונדרה (אסאדו)
- 1.5 כוסות בירה (ללא גלוטן)
- ענף רוזמרין טרי
- 5-6 שיני שום
- 1 כף דבש
- פלפל שחור גרוס
- כף חרדל דיז'ון
- ירקות שורש חתוכים גס וקלופים: גזרים, תפוחי אדמה, בצל, קצת סלרי
הוראות
- משרים את הנתח למשך הלילה בתערובת הבירה, הרוזמרין, השום, הדבש והחרדל. אפשר לאלתר גם כל השרייה אחרת.
- למחרת, מחממים מחבת גדולה ועמוקה (אפשר פויקה) ומטגנים על אש גבוהה את ירקות השורש למשך 5-10 דקות.
- אחרי שהירקות נצרבו קצת, מניחים מעל את הנתח ומוסיפים את הרוטב של המשרה ועוד קצת מים. מבשלים על הגז כמה דקות (לא חובה).
- מכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות ל-4 שעות לפחות. משגיחים שהתבשיל לא נשרף - מוסיפים מעט מים פנימה תוך כדי.
- כשהבשר מוכן הוא נפרד מהעצמות בקלות. חותכים לפרוסות עבות ומתענגים.
תגובות