פשטידת פני הירח

פשטידת פני הירח
פשטידת פני הירח
מאת:: 
 
פשטידת חגיגית, יפייפיה, קלה להכנה והכי טוב - מתאימה גם לנמנעים ממוצרי חלב
מרכיבים
  • 2 בטטות יפות, קלופות ופרוסות דק
  • סלק חי, קלוף ופרוס 
  • בצל גדול קצוץ
  • 4 ביצים
  • קופסת חלב קוקוס איכותי (400 מ"ל)
  • תבלינים ועשבי תיבול
  • שמן זית
הוראות
  1. בתבנית תנור גדולה משטחים את הבטטות, הסלק והבצל, מערבבים עם שמן זית וזורים מעט מלח גס. לא מערבבים את הירקות אלא משאירים בצל לחוד, בטטות לחוד וסלק לחוד (אחרת כל הירקות יצבעו מהסלק).
  2. מכניסים לתנור חם לכ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים קצת, אבל לא צלויים היטב כמו באנטיפסטי.
  3. מוציאים מהתנור ומסדרים את הירקות יפה בתבנית לפשטידה.
  4. בקערה מערבבים את הביצים עם חלב הקוקוס. מוסיפים פלפל שחור, קצת מלח ועשבי תיבול.
  5. שופכים את התערובת על הירקות ומחזירים לתנור לאפייה של עוד כחצי שעה, עד שהירח זורח.
הערות
אפשר להכין את הפשטידה עם ירקות אחרים לפי הדמיון שלכם - ברוקולי, פטריות, כרובית, גזר, קישואים וכו'.

 

1
תגובות

1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Subscribe  
קבלת עדכונים על
נתן הטלי

מה זה תנור חם? איזה מוד? כמה מעלות?