מרק עוף קלאסי עם "אטריות"

מרק עוף
מרק עוף קלאסי עם "אטריות"
מאת:: 
 
מרק מצוין לארוחות חג, לחורף או סתם לפינוק - עם טוייסט מיוחד
מרכיבים
  • 500 גר' כרעיים
  • 500 גר' שוקי עוף
  • 1 גרון הודו
  • 4 גזרים קלופים, חתוכים גס
  • שורש פטרוזיליה קלוף, חתוך גס
  • 4 קישואים חתוכים גס
  • 1 מגש דלעת, קלופה וחתוכה גס
  • אופציונלי: תפו"א קלוף וחתוך גס
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור שמיר
  • תערובת חוויאג' למרק
  • מים/ ציר
  • להגשה: 4-5 ביצים (למי שאינו ב-aip)
הוראות
  1. מכניסים לסיר גדול את הירקות, העופות והירקות העליים.
  2. ממלאים במים עד לשפת הסיר, ומשאירים 2-3 ס"מ מהקצה (את חלק מהמים אפשר להמיר בציר).
  3. מתבלים בתערובת החוויאג' ומערבבים בעדינות.
  4. מעמידים את הסיר על האש, מכסים ומביאים לרתיחה.
  5. לאחר שהמרק רתח, מקטינים את האש ומבשלים על אש קטנה למשך 60-90 דקות.
  6. תוך כדי הבישול, יש להקפיד לכפת את המרק מהלכלוך שיוצא מהעוף. אפשר להרתיח את העוף במים בנפרד לפני ההכנסה לסיר.
  7. לפני ההגשה מעבירים חלק מהמרק לסיר קטן, מביאים לרתיחה ושוברים פנימה ביצים חיות. מערבבים נמרצות עד שהביצים מתבשלות ונוצרים נטיפים מבושלים שמשדרגים את המרק.

 

תגובות

היה הראשון להגיב על מאמר זה!

קבלת עדכונים על