הממולאים של תמי
הממולאים של תמי
מאת:: תמי ארז
צריך רק קצת השקעה והרבה אהבה להכנת הממולאים הביתיים הללו. זהירות ממכר!
מרכיבים
- 3 קישואים גדולים
- 2 פלפלים
- 300 גרם בשר צלעות טחון
- 1 שניצל חתוך לקוביות קטנות
- בצל קצוץ
- פטרוזליה קצוצה
- <רסק עגבניות (של "טל")
- שמן זית
- מים חמים
- מלח, פלפל שחור, פפריקות
הוראות
- חוצים את הקישואים לחצי ומרוקנים מהתכולה. את ה"בשר" של הקישוא שהוצאנו מערבבים עם הבשר הטחון.
- מוסיפים לבשר הטחון את קוביות השניצל, בצל ופטרוזליה ואת שאר התבלינים. מערבבים למרקם אחיד.
- ממלאים את הקליפה של הקישואים במלית. את החלק העליון של הפלפלים חותכים ומכניסים גם אליהם את התערובת.
- להכנת הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הרסק ומוסיפים מים רותחים. מתבלים לפי הטעם ומכניסים את הממולאים לסיר.
- מכניסים באהבה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה וחצי. בשעה הראשונה נכסה את הכלי, ובמחצית השעה השנייה נבשל ללא הכיסוי.
תגובות