“בהיותי בערך בן 30, הבנתי שמרמים אותי”
בערך בשנת 2012, בהיותי סביב גיל 30, הבנתי שמרמים אותי. שהאוכל המומלץ לציבור הרחב ובעיקר אופן צריכתו, ארוחות כל פרק זמן קצר (3-4 שעות), עושה אותנו חולים. אז החלטתי לעשות שינוי, והפכתי לטבעוני.
כמי שמגדיר עצמו כאדם רציני שמקיים את החלטותיו עד הסוף – עשיתי הכל לפי הספר: דגנים מלאים, קטניות, המון פחמימות מורכבות, וכמובן 3 או 4 כדורי תמרים ב-16:00 כי אחרת איך אפשר… לא צרכתי סוכרים מעובדים, ולא שמנים מתועשים.
סדר היום היה נראה בערך כך:
עם הקימה בוקר – דייסת שיבולת שועל, עם דבש או תמרים.
ארוחת 10 – לחם שיפון מלא עם חומוס ועגבניות.
צהריים – דגן מלא כלשהו עם קטניות וסלט עם הרבה טחינה
אחר הצהריים – 1-2 מנות פרי
ארוחת ערב – כמו בצהריים או מרק ירקות כלשהו.
שנה שלמה הסתובבתי מנופח, מרבה “לבלות” בשירותים, עייף ולא מבין מדוע, נסחב עם תיק אוכל בכל יציאה מהבית, וממשיך לשכנע את עצמי מידי בוקר שזה בריא – הרי מדברים על טבעונות בכל תכניות הבוקר …
עברתי הרבה דברים בזמן הזה עד לנקודת ההכרעה: ריבוי הסיבים, ריבוי האוכל הלא מתעכל הזה והבילוי הבלתי נגמר בשירותים גרם לי לבקע בפי הטבעת – תופעה המכונה פיסטולה אנאלית.
במשך חצי שנה לקחתי פדים מאשתי כי פשוט טפטפתי מוגלה (כן כן), פרוקטולוג מומחה זימן אותי לניתוח פי טבעת, ניתוח פשוט אך מסוכן מהבחינה שהוא מתבצע בסמיכות לשרירים טבעתיים אשר פגיעה בהם הייתה גורמת לי לחיות עם חיתול מבוגרים בגיל 33, כל החיים.
אם זה לא מספיק, סבלתי מאפטות (פצעים בפה) באופן קבוע – 2 או 3 לפחות כל פעם, מידי שבוע פצעים היו באים והולכים. ואז הגיע ההחלטה לעשות שינוי משמעותי, אולי המשמעותי בחיי.
בעת הזו הכרתי תזונאי, אשר לא נאמן רק לפליאו אבל כן מודע ליתרונות ששומן רווי וחלבון מהחי יכול להעניק.
בטיפול אצלו הוא לימד אותי כיצד להפיק אנרגיה משומן רווי, לאכול ירקות בלי הגבלה ולצרוך אורז – הלבן הפשוט.
למחרת כבר התחילה הטבה משמעותית – הורדתי את מספר הארוחות ל-2 ביום, כי השומן והבשר התאימו לי והשביעו אותי, צום בין הארוחות,
מצב הפיסטולה השתפר, אך היא לא נעלמה לחלוטין.
החלטתי, לאור הצלחת הארוחות המורכבות משומן רווי, בשר, ביצים וירקות, להפסיק גם עם האורז כנסיון.
נחשו מה? כבר ניחשתם אני בטוח. תוך שבוע אין פיסטולה – התופעה פשוט נעלמה לחלוטין. אפילו האורז שנחשב “בטוח” – יצר תגובה דלקתית במערכת העיכול שלי.
בשנה האחרונה אני מקיים אורח חיים פליאו – אני יכול לומר שאני מוציא הרבה פחות כסף על אוכל כי אני אוכל הרבה פחות ושבע להרבה יותר זמן.
מתעורר ב-6, מרים משקולות, ארוחה ראשונה ב-9-10, ארוחה שנייה ב-6-7 בערב וגמרנו. בלי נשנושים. רק אוכל אמיתי – כל ארוחה מורכבת מהמון שומן בקר מזוקק, ביצים או בשר וירקות עונתיים מכל הצורות והצבעים.
אני קונה חלקי בשר שונים, מזינים וזולים, כולל איברי פנים וחי את חיי מרוצה מאוד, מרגיש אנרגטי, עם בטן שטוחה – פשוט נהדר!
טיפ: קנו איברי פנים זולים ותטחנו אותם עם ירקות ותבשלו – הטעם יהיה נהדר וההזנה שתקבלו משמעותית. כן, שווה שתהיה בבית מטחנת בשר, זה משדרג ויוצר מגוון רחב יותר של אפשרויות. השקעה חד פעמית שווה ביותר.
תקראו את הספר של דעאל, תבינו שהחקלאות גורמת לבעלי החיים יותר סבל מהכל, תאכלו בריא, אמיתי, ותהיו בריאים.
תגובות